Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 02-10-2022 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 03-10-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte oktober 2022

Filah Amsterdam meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Gemeente en predikant Gemeente en predikant

Graag stellen wij ons aan u voor.
 

Onze kerkelijke gemeente omvat de twee dorpen Akersloot en Uitgeest. In beide dorpen hebben we een fraaie kerk staan in het dorpshart. Deze kerkgebouwen worden, afwisselend, gebruikt voor de wekelijkse kerkdiensten. Ook worden er veel andere activiteiten in georganiseerd.


Als je onze gemeente zou moeten beschrijven dan kan dat het beste als een veelkleurig boeket: we zijn een groep mensen met elk een eigen achtergrond, en ook vaak een eigen manier van geloven. We schrijven elkaar en anderen niet voor wat en hoe we moeten geloven. Wat ons bindt is de verwondering. Samen zoeken we naar sporen van God, in de maatschappij en de mensen om ons heen. Dat doen we op heel verschillende manieren: door de kerkelijke bijeenkomsten en ook in gespreksgroepen, cursussen, lezingen en tal van andere activiteiten.


De wekelijkse kerkdienst op zondagmorgen kenmerkt zich door een goed verzorgde liturgie, vaak met bijzondere muzikale omlijsting en eens per maand ondersteund door ons eigen koor: de cantorij. Daarnaast zijn er geregeld bijzondere diensten. Dat kan een dienst rond een thema zijn, een dienst met bijzondere muziek en zang of een ‘hagepreek’ ergens buiten. Ook aan de kinderen wordt gedacht: regelmatig is er tijdens de dienst opvang voor de kleine bezoekers en wordt er aan een thema gewerkt (kindernevendienst). De diensten beginnen in de regel om 10.00 u en duren ongeveer een uur. Daarna drinken we samen koffie.


Voor veel mensen is het niet meer vanzelfsprekend om geregeld een kerkdienst te bezoeken. Daarom zoeken we ook naar andere activiteiten waaraan mensen kunnen deelnemen. Zo hebben we samen met de RK Parochie van Akersloot een geweldige musical voorbereid en uitgevoerd. Er is een serie ‘levensbeschouwelijke lezingen’ met een keur aan sprekers.  Voor ouders met jonge kinderen en twee drukke banen is de zondagmorgen niet altijd een geschikt moment… daarom is er sinds enkele jaren een speciale gespreksgroep voor hen, zodat ze leeftijdsgenoten ontmoeten en kunnen praten over wat hen bezighoudt in deze fase van hun leven.


In onze gemeente zijn heel veel vrijwilligers actief: op bestuurlijk, technisch of financieel gebied; als bezoeker van ouderen; als medewerker aan het kerkblad, etc! De ervaring leert dat wanneer je actief deelneemt, dat ook voor jezelf prettig is: je leert nieuwe mensen kennen en samen draag je bij aan iets heel waardevols.
Er is nog heel wat meer te vertellen:  over de indrukwekkende Kerst- en Paasvieringen, over de wandelingen die worden georganiseerd. U komt het allemaal tegen op deze mooie website. En schroom niet om contact op te nemen!

 

Ten slotte: Op scharniermomenten van het leven, rondom geboorte, huwelijk, ziekte en afscheid, hebben mensen vaak behoefte aan begeleiding door de kerk of een predikant. Ook als er weinig contact was. Niemand hoeft zich daardoor bezwaard te voelen: onze deur staat altijd voor iedereen open. 

 

Predikant

Ik ben Evelien Plaisier, en ik heb sinds september 2017 het geluk predikant te zijn in Uitgeest en Akersloot. De kerk is voor mij een prettige plek waar verhalen gedeeld kunnen worden, ook als die imperfect, verdrietig of onaf zijn. Ik luister graag naar verhalen van mensen. En ook van Bijbelverhalen kan ik geen genoeg krijgen; ik geniet ervan om daar flink mee te worstelen en in te wroeten. Het moment dat die verhalen een verfrissend licht gaan werpen op de onze, vind ik prachtig.
Ik ben in Ridderkerk opgegroeid. Na de middelbare school verhuisde ik naar Utrecht, voor een studie theologie en een master Bijbelwetenschappen. Daarna heb ik in de Bijlmer gewoond. In Amsterdam heb ik ook de predikantsopleiding aan de Protestants Theologische Universiteit in Amsterdam gevolgd. Voordat ik predikant werd, heb ik nog even in Utrecht bij het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk gewerkt.
Ik ben getrouwd met Tobias. Ik hou van uitgebreid eten, van oeverloos kletsen onder het genot van een goed biertje, van bijkomen bij klooster Casella, en van gebruik maken van mijn Museumjaarkaart; allemaal activiteiten die ik graag onderneem in het gezelschap van vrienden. O ja, als ik de motivatie kan opbrengen loop ik een rondje hard, en sinds kort leer ik een beetje piano spelen.
Nu weet je wat over mij. Ik ben ook benieuwd naar wie jij bent! Zin om een keer door te praten over wat je bezighoudt, of wil je meer weten over de kerk in Uitgeest en Akersloot? Neem dan gerust contact op.

terug