Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 04-06-2023 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 05-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte juni 2023

het Bartimeusfonds meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 

donderdag 11 januari 2018

Thema-avond over Zuid-Afrika

Locatie: 
 Kerk Akersloot
Tijdstip: 
 20.00 uur

Ds. Rineke van Ginkel, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie, komt iets vertellen over haar werk in Zuid-Afrika. Ze werkt daar vanuit het Beyers Naudé Centrum voor Publieke Theologie in Stellenbosch en schrijft: Zuid-Afrika is een land van grote tegenstellingen. Wie verder kijkt dan de prachtige diverse natuur en cultuur ziet een veelheid aan politieke en sociale problemen. Het Beyers Naudé Centrum werkt aan eenheid en verzoening. De missie is betrokken te zijn bij de vele uitdagingen die voortkomen uit de apartheid. Samen met de kerken geeft het vorm aan de nieuwe democratie.
Benieuwd naar de actualiteit in Zuid-Afrika en de doorwerking daarvan in kerk en theologie? Kom dan vooral luisteren en reageren, want het belooft een interactieve avond te worden. Wil je vast wat meer lezen over Rinekes werk? Kijk dan op www.kerkinactie.nl/blogvanginkel
Heb je vragen of wil je graag vertellen dat je bij deze avond aanwezig bent? Neem dan contact op met ds. Evelien Plaisier (dominee@kerkuitgeestakersloot.nl)

terug