Kerkdienst beluisteren

 
Collecte juli

Artsen Zonder Grenzen meer

 
 
STEEK JE LICHT OP IN HOEVEN STEEK JE LICHT OP IN HOEVEN
Van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juli 2019 worden de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek georganiseerd door het Huis van de Kerkmuziek in Centrum Bovendonk te Hoeven (NB).
Tot nu toe zijn er al 93 aanmeldingen, maar er zijn nog kamers vrij, dus u kunt er nog bij! Ik (Thealet) ben de enige uit onze gemeente die zich opgegeven heeft en ik kan uit ervaring spreken dat het zeer de moeite waard is.
Gemeenteleden die genieten van zingen in een liturgische zetting maar ook voorgangers, organisten, cantors en cantorij dirigenten: komt allen kennismaken met de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek onder professionele leiding en begeleiding. Leer en zing intensief, zoek en vind inkeer, zoek inspanning en vind ontspanning maar vind ook verbinding met gelijkgestemde liefhebbers.
Meer informatie over het programma, de opzet, de prijs en de wijze van aanmelden vindt u op http://www.huisvandekerkmuziek.nl/werkweken/werkweek-liturgie-en-kerkmuziek .
Vragen over deze week kunt u ook stellen bij de muzikaal en algemeen eindverantwoordelijke voor de studiedagen: Elske te Lindert, etelindert@icloud.com.De geschiedenis van Bovendonk gaat terug naar 1282, de stichting van Hoeven én Bovendonk. Broeders van de Abdij van Hemiksem vestigen zich op de plek van het huidige Bovendonk en beginnen grote delen van West-Brabant te ontginnen.
In het najaar van 1895 kreeg Petrus J.H. (Pierre) Cuypers de opdracht om een geheel nieuw klooster te ontwerpen. Het oude seminariehuis en bisschopshuis werd afgebroken en een nieuw neogotisch gebouw verrees. Dit werd voor het eerst beperkt in gebruik genomen in 1907 en in september 1908 opgeleverd. (foto: seminarie 1932)
Door de terugloop van het aantal aanmeldingen van priesterkandidaten werd in 1967 het gebouw ontruimd. Enkele idealisten onder leiding van Toon Hommel stichtten een religieuze leefgemeenschap, die de basis werd van het ontvangen van groepen. Hieruit groeide het initiatief voor het oprichten in 1983 voor een nieuw type priesteropleiding voor kandidaten op rijpere leeftijd vanuit een arbeidssituatie: een deeltijdopleiding.
In 1990 werd een begin gemaakt met professionalisering en commercialisering van de exploitatie van het gebouw. De B.V. exploitatie huurt nu het gebouw om er een conferentiecentrum, hotel en brasserie te exploiteren. De bovenverdiepingen van de voorbouw zijn permanent verhuurd aan de stichting priester en diakenopleiding.

 
terug