Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 12-07-2020 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

 
Kerkdienst beluisteren

 
Collecte juli

Artsen Zonder Grenzen meer

 
 
Schoenendoosactie Schoenendoosactie

Dit jaar doet onze gemeente, net als de Jacobusparochie in Akersloot, mee met de Schoenendoosactie ‘Actie4Kids’ van de Stichting GAIN. 
De schoenendozen die in 2019 ingeleverd worden, gaan naar kinderen in  Sierra Leone, Malawi, Togo, Roemenië, Moldavië en het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos.

In de kinderviering op 13 oktober a.s. gaan we daarmee van start. In de kerk liggen actiefolders, waarin precies beschreven staat wat je moet doen. 
We zetten het hier ook nog even op een rijtje.
 
Zo doe je mee met de actie ‘Schoenendoos’:

1.    Neem een gewone maat schoenendoos, dus niet van laarzen. 
Versier de doos of beplak hem met cadeaupapier. Doos en deksel apart.
2.    Bedenk of je een doos voor een jongen of een meisje wil maken en in welke leeftijdscategorie: 2-4 jaar, 5-9 jaar of 10-14 jaar. In de actiefolder zit een bon, waarop je je keus kunt aankruisen.
3.    Vul de doos en gebruik alleen (zo goed als) nieuwe artikelen. Hieronder staat de checklist hoe je de doos op een goede manier vult.
4.    Je kunt een leuke kaart met je eigen boodschap er bij doen.
5.    Plak de doos niet dicht, maar doe er een elastiek om. Doe er een envelop met € 5 bij, als je dat kunt missen. Daarmee worden de transportkosten betaald. Doe die envelop tussen het elastiek boven op de doos.
6.    Je kunt de doos tot uiterlijk 24 november inleveren in onze kerk.
Lukt het niet om hem in de kerk te brengen? Bel dan even naar Koosje Wiegman, 0251-319171, dan wordt de doos bij je opgehaald.
In Akersloot kun je de doos eventueel in de Mariakapel van de RK kerk zetten, die is (bijna) altijd open. 
7.    Wil je wel meedoen, maar niet een hele doos vullen? Neem dan kleine spulletjes voor de actie mee naar de kerk, bv. zeep, tandpasta, schoolspulletjes, een speelgoedje…  
8.    Daarmee kunnen we zelf dozen (aan)vullen.
 
terug