Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Roze viering

datum en tijdstip 02-06-2024 om 16.00 uur
meer details

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Even voorstellen

Even voorstellen

Wij zijn Hanneke Ruitenbeek en Edward Kooiman en vanaf 1 januari zijn wij als tijdelijke predikanten in uw gemeente werkzaam, samen voor tien uur in de week. In de kerkdienst van 8 januari jl. zijn we officieel aan de gemeente verbonden, maar omdat we slechts ‘tijdelijk’ predikant zijn, was dat niet een ‘intrede’ en zijn we ook niet ‘bevestigd’, zoals dat met een ‘beroepen’ predikant het geval is. Zodra er straks weer een nieuwe predikant is, wordt onze overeenkomst ontbonden.
In overleg met een afvaardiging van de kerkenraad hebben we afspraken gemaakt over de aard van onze werkzaamheden. Die werkzaamheden beperken zich tot het voorgaan in kerkdiensten (ongeveer eens per 4 weken), het ondersteunen van het pastorale team en flexibel beschikbaar in crisissituaties, begeleiding van het beroepingswerk, participatie aan de werkgemeenschap van predikanten en betrokkenheid bij het oecumenisch beraad.
In principe is de donderdag onze vaste werkdag in Uitgeest en Akersloot, maar in bijzondere omstandigheden zijn we flexibel in onze tijd.
Begin december hebben wij afscheid genomen van de Protestantse Gemeente te Heiloo waar we samen dertien jaar parttime predikant zijn geweest. Daarvoor werkten we o.a. in de Protestantse Gemeenten van Odijk, Wezep en Colmschate-Schalkhaar.
Nu werken we allebei volledig als ambulant predikant, zij het nog steeds parttime. Naast onze werkzaamheden in Uitgeest en Akersloot zijn we ook werkzaam in de Protestantse gemeente van Limmen en in de Protestantse gemeente van Alkmaar en die van Anna Paulowna. Ondanks het feit dat we niet volledig de vacante predikantsplaats kunnen vervangen, hopen we wel dat we in de komende tijd iets waardevols kunnen bijdragen aan uw kerkelijke gemeente. De eerste contacten in Akersloot en Uitgeest zijn bijzonder plezierig en dus hebben we daar alle vertrouwen in.

Ds. Hanneke Ruitenbeek
Ds. Edward Kooiman
072-8885550
ejkooiman@ziggo.nl
hruitenbeek@ziggo.nl

terug