Koffie uurtje

datum en tijdstip 17-09-2019 om 10:00 uur
meer details

Wandelen v vrede

datum en tijdstip 20-09-2019 om 18:45
meer details

Oecumenische dienst in Akersloot.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 23-09-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte september

War Child meer

 
 
Ouderen Ouderen

Gemeenteleden ouder dan 75 jaar krijgen bezoek en een attentie bij verjaardagen, ziekte en met Pasen en Kerst. De ouderenbezoek(tst)ers zorgen hiervoor.
Een keer per jaar wordt er een middag voor ouderen georganiseerd met een speciaal programma. Hiervoor is altijd veel belangstelling.
In de maand december organiseert de diaconie met behulp van gemeenteleden samen met de RK parochie Uitgeest een kerstkoffietafel voor ouderen vanaf 73 jaar. Dit gebeurt al sinds 1973!
Jarenlang was er een keer per maand een kerkdienst in Zorgcentrum Geesterheem. Het bezoekersaantal liep zo ver terug, dat dit met ingang van het seizoen 2015-2016 anders is geworden: er is alleen nog een dienst voor Kerst en op Goede Vrijdag.

 

Contactpersoon ouderen:

Mw. Eleonora Stam Floraronde 6 1911 VZ Uitgeest tel. 0251-315831

Inloopochtend

Al sinds vele jaren is er iedere tweede donderdag van de maand ‘Inloopochtend’ in het sfeervolle kerkje van Akersloot. Deze Inloopochtenden worden gehouden voor iedereen die er prijs op stelt om met enige regelmaat dorpsgenoten uit zowel Akersloot als Uitgeest te ontmoeten, ongeacht of men tot onze kerk behoort of niet. Er is, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, alle ruimte voor gezellig bijpraten met oude of nieuwe bekenden.
Frieda Houting, Bert Tigges en een aantal vrijwilligers verzorgen deze ochtenden en proberen dan een thema aan te dragen. Hoogtepunt van het seizoen is de Kerst-inloopochtend.  
De sfeer is ontspannen – er wordt veel gelachen en soms dierbare herinneringen opgehaald – en er is altijd aandacht voor diegenen die er door ziekte of andere omstandigheden niet bij kunnen zijn.

Bent u nieuwsgierig geworden? Stapt u dan gerust eens binnen: er zijn ‘oude’ getrouwen, maar we mogen ook geregeld  weer nieuwe gezichten begroeten. Het is een leuke en ongedwongen manier om met elkaar in contact te komen… en te blijven!

Mocht u meer willen weten, of wilt u opgehaald worden met de auto, neemt u dan contact op met
Bert Tigges  De Sluiswachter 3  1911JJ Uitgeest   Telefoon: 025131439

 

terug