Luister en meekijk kerkdienst

datum en tijdstip 07-06-2020 om 10.00 uur
Meeluisteren naar de kerkdienst vanuit de Vredesvorstkerk in Beverwijk of meekijken via You Tube.
 meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 09-06-2020 om gaat niet door vanwege het coronavirus
meer details

Inloopochtend

datum en tijdstip 11-06-2020 om gaat niet door vanwege het coronavirus
meer details

 
Collecte juni

WijdeKerk meer

 
 
Ode aan het lied Ode aan het liedMilou Mignon is zangeres en theatermaker en woont sinds afgelopen herfst in de Castricumse duinen. 
Ze is bezig met een project rondom een ode aan het lied. Er worden drie afleveringen gemaakt. Tijdens elke aflevering ontmoet ze een bijzondere muzikant op een [door Covid-19] leegstaande plek in gemeente Castricum waar normaal gesproken muziek weerklinkt en mensen worden verbonden, zoals dat volop gebeurt in de kerk. Samen met de muzikant bespeelt ze de verstilde ruimte en gaan ze in gesprek.

Door de coronacrisis zitten liedmakers en muzikanten zonder publiek en blijft het dorp muisstil. Alle ruimte om te reflecteren wat ‘het lied’ anno 2020 voor functie heeft in ons collectieve en persoonlijke leven. In een tijd waarin deze kunstvorm door de digitalisering en overvloedige aanbod ondergewaardeerd en gecommercialiseerd wordt, belicht zij elke editie het lied vanuit een van haar vele gezichten: als verbinder, sfeermaker, als protest en troost. Natuurlijk is de kerk een plek waar het lied/muziek een belangrijke rol speelt in verbinding, bewustwording, liefde en troost. 
De eerste aflevering is opgenomen in onze prachtig met bloemen versierde kerk in Akersloot.
De aflevering komt op Hemelvaartsdag om 19.30 uur online op  YouTube met de volgende link:
https://www.youtube.com/channel/UCcUCEj66c9FFK_lpjzBLAPA?
Mensen kunnen abonneren op het kanaal of het alleen bekijken.
terug