kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Lucht je hart

datum en tijdstip 27-10-2021 om 16.00 uur
meer details

 
Collecte oktober 2021

Stichting Woongroep Uitgeest meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 

zondag 22 maart 2015

Levens-beschouwelijke lezing

Locatie: 
 Kerk Akersloot
Tijdstip: 
 14.30 uur
Prijs: 
 € 7,50

Wijsheid in beeld

lezing door Kees de Kort

De schilder Kees de Kort houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het uitbeelden van bijbelse thema's. Voor kinderen tekende hij de platen voor een kinderbijbel en de 28 deeltjes van de serie "Wat de bijbel ons vertelt". Deze boekjes zijn al in meer dan 90 talen over de hele wereld verspreid. De prachtige ‘Kijkbijbel’ is een verzameling van al deze prenten.Tegenwoordig tekent Kees de Kort voornamelijk Bijbelgedeelten voor volwassenen. Ontroerend, emotioneel en  soms schokkend legt hij de hoofdmomenten uit Bijbelboeken vast, op een manier die aan Chagall doet denken.
In zijn lezing brengt Kees de Kort zijn werk voor ons, in woord en beeld, tot leven.
 
Kees de Kort  [1934] volgde ondermeer een opleiding als tekenleraar. In de jaren '80 begon hij zich meer en meer bezig te houden met schilderen op doek van groter werk., waarin vooral het varken een belangrijke rol speelt. Daarnaast bleef hij Bijbelse motieven verwerken, met name in monumentale vormen. Zo nam hij in 1988 een opdracht aan om vijf glas- in- lood ramen te ontwerpen voor een kerk in de omgeving van Darmstadt, in West Duitsland.
Meer en meer voelt hij zich aangetrokken tot de profetische geschriften en de wijsheidsliteratuur in de bijbel. Zelf zegt hij hierover: "Oorlog en vrede, recht en onrecht, liefde en uitbuiting, leven en dood, situaties uit het Oude Testament waarin de mens soms zo wreed lijkt, zijn vandaag nog even realistisch. Met kleur en vorm probeer ik niet de concrete werkelijkheid weer te geven, maar het beleven daarvan.”  
Zie ook: www.keesdekort.eu

Reserveren koosje.wiegman@hetnet.nl of tel. 0251-319171

Adres van de kerk: Dielofslaantje 4  1921EA Akersloot

terug