Koffie uurtje

datum en tijdstip 17-09-2019 om 10:00 uur
meer details

Wandelen v vrede

datum en tijdstip 20-09-2019 om 18:45
meer details

Oecumenische dienst in Akersloot.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 23-09-2019 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte september

War Child meer

 
 
Kindernevendienst actueel Kindernevendienst actueel

Paasproject
Op zondag 7 april hebben we de lente een handje geholpen en naar binnen gehaald. We hebben donkere zwarte bloempotten versierd, zodat ze vrolijk en kleurrijk werden. Zo symboliseerden we de donkere dagen voor Pasen die mooi en licht worden. Daarna werden de potten gevuld met potgrond en bloembollen. En nu maar hopen dat de lente ons goed gezind is en er vrolijke bloemetjes komen. Tot nog toe hebben Eana en Quiryn alleen nog maar groene sprietjes.

Palmpasen
Op 14 april was het druk in het jeugdhuis. Er werd hard gewerkt om al het lekkers en de versieringen zo goed en mooi mogelijk aan de Palmpasenstokken te krijgen. En als laatste het lastigste: de haan erop. Het was een vrolijke stoet die met prachtige stokken de kerk in trok om daar de stokken eens goed aan iedereen te laten zien.
Benieuwd wat er waarom aan de stokken zat? Dat staat nog even in onderstaande tekst. En wie de stokken wil zien kan de foto’s bekijken.
Het kale kruis verwijst naar het kruis waar Jezus aan gestorven is. Dat is iets naars, maar het is mooi versierd. Dat betekent dat alles goed afloopt, omdat Jezus opstaat uit de dood.
Aan het kruis hangen gele en groene linten. Geel is de paaskleur en groen verwijst naar het nieuwe leven dat met Pasen en in de lente begint.
De hartjes aan het kruis verwijzen naar Zijn liefde voor de mensen.
Het groene takje verwijst naar de palmtakken waarmee de mensen zwaaiden.
Bovenop het kruis zit een broodhaantje. Deze heeft een meerdere betekenissen. De haan staat voor verraad. De haan kraaide driemaal toen Petrus had gezegd dat hij Jezus niet kende. De haan is van brood gemaakt, dit verwijst naar het laatste avondmaal (op Witte Donderdag). Maar de haan staat ook voor Pasen. De haan is de eerste die de Paasmorgen begroet en staat daarmee ook voor het nieuwe begin.
Het spekje is de spons waarmee Jezus wat te drinken kreeg aan het kruis.
De kaars laat zien dat Jezus het Licht van de wereld is. Door het spekje boven de kaars te plaatsen lijkt dit op een vlammetje en is het net of de kaars brandt.
Voor zijn verraad werd Judas betaald met zilverlingen, oftewel geld, daarom hangen er ook munten aan het kruis.
Aan het kruis hangen drie paaseitjes. Drie, omdat Jezus drie keer gevallen is toen hij het kruis droeg. De eitjes staan natuurlijk ook voor het nieuwe begin.
Tenslotte hangt er een slinger van 12 ringen aan de Palmpasenstok. Deze 12 ringen staan voor de 12 apostelen.
Klik hier of op een foto voor nog meer foto's

Kindernevendienst in het voorjaar
In het voorjaar zullen op de volgende dagen kindernevendienst verzorgd worden:
26-5 Akersloot, reguliere dienst; kindernevendienst gaat NIET door
7-7 Akersloot, overstapviering met afsluitende barbecue


 

terug