Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 26-03-2019 om
meer details

Houdt het nou nooit een keer op?

datum en tijdstip 04-04-2019 om 20.00 uur
meer details

 
Collecten 40 dagen tijd

meer

 
 
Kindernevendienst actueel Kindernevendienst actueel

Kerstproject
Tijdens de vieringen van de derde en vierde advent werd er door de kinderen hard gewerkt. “Iets voor de herdertjestocht” was het enige dat ze vertelden. Zelfs aan het einde van de vierde adventsviering kwamen er geen kinderen de dienst in om te laten zien waar ze zo druk mee bezig waren geweest. De ouders hadden geluk; die zagen al wat er mee naar huis ging.
’s Avonds bij de herdertjestocht werd het duidelijk: de kinderen hadden een eigen lampion geknutseld voor aan hun lampionstokje. Wat een mooie sterren, engeltjes en rendiertjes bungelden er aan de lampionstokjes!

Herdertjestocht
Na heel veel werk in de laatste maanden was het dan zover: de avond van de herdertjestocht was aangebroken. Helaas werd er regen voorspeld en na heel wat wikken en wegen werd besloten de tocht toch buiten te houden. De tocht naar binnen verplaatsen was dan wel lekker droog en warm, maar deed zoveel af aan de tocht dat de gok gewaagd werd.
Rond 17.15 uur kwamen alle rollen samen in de kerk om zich om te kleden en de laatste zaken door te spreken. Rond 17.45 uur melden de eerste kinderen zich bij het jeugdhuis. Hier kregen ze een tasje met een lampionnetje in de vorm van een ster, een cadeautje voor thuis en een paspoort. Om 18.00 uur kwam de eerste herder Simon om hen en de volwassenen op te halen. Zij trotseerden de regen en gingen op pad naar de herders. Die zaten tegenover het jeugdhuis op het veld. En ineens verscheen daar ook de engel. Die vertelde dat er een Kindje was geboren en dat de kinderen de ster moesten volgen om hem te vinden. Samen met herder Simon ging de tocht verder naar het gemeentehuis. Daar stond zo’n klein mannetje vast ingeschreven. Eerst de oververmoeide ambtenaar wakker maken en dan vragen of hij het weet waar het Kindje Jezus is. Achternaam? Uh, geen idee. Dan maar verder naar de herberg om te kijken of ze daar weten waar hij is. Maar onderweg daarnaar toe lopen een paar soldaten. Gelukkig hebben alle kinderen een paspoort en mogen door naar de herberg. Die is helemaal vol, maar niet met een pasgeboren baby. Voor onderweg krijgt iedereen nog een lekker koekje mee en de hint om te zoeken naar de wijzen. Een paar hoeken om en daar hing hij: de ster, hoog boven de weg. En ja hoor, daar waren ook de wijzen. En weer de ster. Een bewegende ster. En na het volgen van die ster langs een pad vol lichtjes vonden alle kinderen in de kerk een levende Kerststal. Daar stond dominee Evelien die heel graag wilde weten wat de kinderen allemaal mee gemaakt hadden. En tot grote vreugde van het Kindje werden er door alle 33 kinderen en volwassenen een paar mooie Kerstliedjes gezongen. Om daarna zeer tevreden naar huis te gaan.Paasproject
Op 31 maart in Akersloot en 7 april in Uitgeest zullen we werken aan het Paasproject. We gaan aan de slag met “een nieuw begin”. In het voorjaar steken de bloemen hun kopjes weer boven de grond uit en dartelende lammetjes door de wei. Alles gaat groeien en bloeien!
Opgeven is niet nodig, gezellig meedoen mag altijd!

Opgeven voor Palmpasen
Op 14 april gaan we weer mooie (en lekkere!) Palmpasenstokken maken. Om te zorgen dat we voldoende materiaal en lekkers hebben is het nodig je voor deze dag op te geven. Stuur hiervoor een mailtje naar , vermeld even de namen en de leeftijden van de kinderen, dan kunnen we ook zorgen voor voldoende begeleiding.

Kindernevendienst in het voorjaar
In het voorjaar worden op de volgende dagen kindernevendienst verzorgd:
3-2 Uitgeest, doopdienst
24-2 Uitgeest, kinderviering
31-3 Akersloot, Paasproject
7-4 Uitgeest, Paasproject
14-4 Uitgeest, Palmpasen
26-5 Akersloot, reguliere dienst
7-7 Akersloot, overstapviering met afsluitende bbq

terug