Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 29-11-2020 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Rustpunt in de kerk

datum en tijdstip 01-12-2020 om 14:00 uur
meer details

 
Collecte november

SOS Kinderdorpen meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Kindernevendienst actueel Kindernevendienst actueel


Kerstproject

Het Kerstproject zal dit jaar een online project zijn. We gaan de KerstChallenge van jongprotestant van de PKN spelen. Dit is een soort escaperoom-spel die iedereen vanuit zijn eigen huis speelt. Online heeft iedereen contact met elkaar en zijn we samen.

Tijdens het spel van een uur zullen we een geheim op lossen. Maar er is meer, want vooraf kunnen al introductiespellen gespeeld worden. De data van de introductiespellen en de KerstChallenge zijn nog niet bekend en zullen in de nieuwsbrief en op deze website aangekondigd worden.


Het achtergrondverhaal van het spel:
Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: “Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede.” Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien...
Op de laatste dag van haar reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor eigen kerk. Het was een icoon van Maria. Helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteengevallen en moest thuis worden gerepareerd. 
In de KerstChallenge gaan we als groep Milou helpen om het geheim van het icoon te ontcijferen. En tegelijk ontdekken we het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?

Wil je meespelen? Laat het dan weten aan Nanette. (nanette@baso.nl)

Kerstavontuur op zondag 20 december

Met het hele gezin gaan ze op pad om zich te laten inschrijven, groot en klein, iedereen gaat mee. Onderweg rusten ze uit in een herberg waar zij niet de enige zijn en iedereen in rep en roer blijkt te zijn. Wie zullen ze allemaal ontmoeten en wat is hun verhaal? Een leuk en vrolijk Kerstverhaal die via een livestream verteld zal worden en waarin de kinderen naast luisteren ook mee kunnen spelen door opdrachten uit te voeren. De kinderen zitten thuis achter een computer in een sfeervol verlichte kamer, zodat we heerlijk in de Kerstsfeer komen.

Meer informatie volgt via de nieuwsbrief en op deze website.


Agenda
? december    Kerstproject
20 december    Kerstavontuur

terug