Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 07-03-2021 om 10.00 uur

Alleen online te beluisteren.

meer details

 
Collectes 40 dagen tijd

meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Kindernevendienst actueel Kindernevendienst actueel

KerstChallenge en Kinderkerstfeest

De KerstChallenge vergde zodanig veel voorbereidingstijd en was zodanig complex dat deze niet doorgegaan is. Gelukkig hoefde niemand zich niet te vervelen, want er was een online Kinderkerstfeest.
Na de toespraak van premier Rutte vanuit het Torentje was de organisatie van het Kinderkerstfeest heerlijk ontspannen. Alhoewel de wens een aantal maanden geleden nog uitging naar een fysiek Kerstfeest was er toch besloten om voorbereidingen te treffen voor een online Kinderkerstfeest. Gaandeweg werd het enthousiasme steeds groter toen de mogelijkheden van een online Kinderkerstfeest duidelijker werden. Geen saai verhaal dat monotoon voorgelezen zou worden, maar een fris nieuw door Koosje geschreven Kerstverhaal afgewisseld met leuke activiteiten. Zo gezegd, zo gedaan. De organisatie ging aan de slag en het bereik werd meteen uitgebreid, want voor deze Kerstviering woonde niemand te ver weg. De organisatie zelf werd ook groter en kreeg zelfs iemand speciaal voor de techniek.
Omdat dit toch wel onbekend terrein was werd een paar dagen voor het Kinderkerstfeest een proefsessie gedraaid. De studio in het jeugdhuis werd voor de eerste keer opgebouwd en de testkijkers werden getrakteerd op een vrolijke avond met veel lol en een mooi Kerstverhaal. Dank voor jullie tijd en inbreng, dat heeft geholpen er op zondag een mooi feest van te maken!

 

Klik op de foto voor een filmpje voor je verder leest.Zondag 20 december 18.30u is het dan zo ver. Kinderen uit heel Nederland (Akersloot, Uitgeest, Broekpolder, Assendelft, Santpoort Noord en Goes) zitten klaar met een thuisbezorgd tasje, een schaar, een pen en een stift. Het Kinderkerstfeest wordt gepresenteerd door Nanette en Koosje leest het verhaal voor.

Na het eerste stukje verhaal, waarin Mirjam en Ruben bij de herberg aankomen en het laatste lege plekje op de grond hebben gevonden, pakken alle kinderen een stukje touw met een knoop erin om daarmee een ster te gaan vormen.Vervolgens horen we hoe herder Elias langs komt bij de herberg en een stuk brood en vlees krijgt. Hij heeft het over een bijzondere ster. Dat kan geen toeval zijn, dus knippen alle kinderen een ster uit een mooi stukje papier.
Ondertussen komen ook Jozef en Maria aan bij de herberg. Voor hen is geen plaats meer en herder Elias wijst ze de weg naar de stal. Daar wordt hun zoon Jezus geboren. De kinderen thuis verzinnen zelf een mooie naam voor als zij een baby een naam mogen geven.
Elias is weer terug bij zijn makkers en schapen in het veld. Ineens zijn er heel veel engelen die vertellen over een Koningskind. Elias begrijpt welk kind bedoeld wordt en leidt alle herders naar de stal. Elias weet goed te weg te vinden in het donker. Niet alle herders kunnen dat zo goed en de kinderen helpen een paar zoekende herders door een doolhof en vinden de aanwijzing: Volg de ster.
Elias kan niet wachten om dit geweldige nieuws te vertellen en gaat meteen naar de herberg. De mensen willen graag met hem mee en hij wijst ze de weg naar de stal. Ook al heeft niemand een cadeautje bij zich, de mensen geven Jezus toch wat ze kunnen missen; een jasje of wat te eten voor Jozef en Maria. Mirjam heeft niets bij zich, dus maakt ze met een touwtje een ster voor Jezus. Ook alle kinderen thuis zoeken naar een mooi cadeau voor Jezus, de meesten denken aan een mooie en lieve knuffel.
Nadat de kinderen een rebus opgelost hebben wensen we elkaar de oplossing: een vrolijk Kerstfeest.
En dat het een feest was blijkt wel uit de vele reacties:
Een ouder zegt: “Wat een ontzettend leuk kinderkerstfeest! Complimenten aan jullie allemaal. Mooi verhaal en superleuke opdrachten. Bedankt!”, één van de kinderen zegt het knutselen erg leuk te vinden en weer een ander reageert: “zelfs mijn kat was onder de indruk”.

Het was een feest om voor te bereiden en een feest om mee te mogen maken. Koosje, Corrie, Annelieke, Guido, Alex en René, bedankt voor jullie inzet! De foto's van Koosje en Nanette zijn van Gerrit Bus.

Nanette

De kindernevendienst in het voorjaar
Voor het voorjaar staan de volgende activiteiten voor de kindernevendienst gepland.
21 maart Paasproject; in het teken van een nieuwe Paaskaars gaan we kaarsen versieren, omdat we voldoende materiaal willen hebben moet je je voor dit Paasproject opgeven bij Nanette
28 maart Palmpasen; ook hiervoor moet je je opgeven, meer informatie volgt nog
20 juni overstapviering

 

terug