kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Lucht je hart

datum en tijdstip 27-10-2021 om 16.00 uur
meer details

 
Collecte oktober 2021

Stichting Woongroep Uitgeest meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Kindernevendienst algemeen Kindernevendienst algemeen

Onze kerk is voor jong en oud.

Om er voor te zorgen dat de kinderen zich bij ons thuis voelen, is er één keer in de maand kindernevendienst voor kinderen in de leeftijd van 4 – 11 jaar.

Aan het begin van de kerkdienst gaan de kinderen met iemand van de leiding naar een aparte ruimte. Daar praten ze met elkaar over wat hen bezighoudt en luisteren naar een mooi verhaal.
Bij het verhaal hoort een verwerking: toneelspelen, tekenen, knippen  en plakken…..
Voor de collecte komen de kinderen weer terug in de kerkdienst. Wie wil, mag helpen met collecteren.

Bij de voorbereiding van de kindernevendienst wordt  ‘Kind en zondag’ gebruikt. Dat biedt veel mogelijkheden om er voor de kinderen iets moois van te maken.
In de Adventstijd en Veertigdagentijd is er iedere zondag een speciaal project voor de kinderen.

Tijdens de kindernevendienst is er oppas voor de allerkleinsten.
Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Nanette Oldenburger, 0251-320035, nanette@baso.nl .

Normaal gesproken gaan de kinderen tijdens de dienst naar de kindernevendienst, maar niet tijdens bijzondere diensten.  Dan blijven de kinderen in de kerk. Zo ook tijdens het afscheid van dominee Jan van Aller. Maar de hele dienst opletten en luisteren redden de meeste kinderen niet, dus zorgden we voor wat afleiding. En dan natuurlijk wel een passende: alle kinderen hebben op hun eigen plek één of meer papieren bloemen gemaakt voor Jan. De kinderen kregen knutselmateriaal mee naar hun plek en konden daar aan de slag. Bij een bos bloemen hoort natuurlijk ook een kaart en ook die hebben de kinderen zelf gemaakt. Er werd een bloem voor op de voorkant geknutseld en iedereen schreef zijn naam erop. Juist doordat de kinderen niet bij elkaar zaten konden we Jan aan het eind van de dienst een hele mooie gevarieerde bos bloemen aanbieden. En een vliegtuig. Dat wilde Jan meteen even proberen en laten we het er maar op houden dat we blij zijn dat hij dominee is en geen piloot.
 
Wij weten dat Jan genoten heeft van alle contact met de kinderen. En wij vonden het fijn met Jan te werken. We hopen dat hij in Haarlem net zo zal genieten.

terug