Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Roze viering

datum en tijdstip 02-06-2024 om 16.00 uur
meer details

 
Collecte juni

Stichting Jarige Job meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Kindernevendienst Kindernevendienst


Wat een muziekfeest!

Op 12 juni stond de dienst in de teken van een overstap en muziek. Bij binnenkomst kreeg iedereen een “muziekinstrument” in de vorm van een plastic potje met wat erin, zodat het flink of iets minder flink rammelde. Nadat Evelien de dienst had ingeleid en verteld had dat muziek op alle momenten en bij alle emoties past werd er geen kyriegebed uitgesproken, maar luisterden we naar “de Diepte” van S10. Dit liedje zong ze voor Nederland op het songfestival en als je goed naar de tekst luistert lijkt ze een vrije interpretatie van Psalm 130 te zingen. Een mooi begin van een muzikale viering!
Als Bijbellezing werd Psalm 150 gelezen. In deze psalm vormen eerst rivieren en bomen, daarna vergezeld door allerlei dieren samen een groot orkest. Dat kunnen wij in de kerk natuurlijk ook, onder leiding van Koosje. We begonnen zachtjes met onze stem en regenmakers en maakten steeds meer geluid door ook met de “muziekinstrumenten” te rammelen. Tot slot kwam het kerkorgel erbij. Hierop speelde onze enige overstapper Quiryn Oldenburger. Ook dat begon zachtjes, eerst alleen de pedalen, daarna een linkerhand erbij, rechterhand erbij en daarna steeds meer registers open. Tot het hele orgel in vol ornaat bespeeld werd. Prachtig om te horen! Tip: luister de dienst online (nog) eens en geniet mee. Of bekijk het filmpje waarop te zien is hoe Quiryn op het kerkorgel speelt.
Nadat Quiryns vader Kasper hem had toegesproken luisterden we naar “ik kom eraan” gezongen door zangeres Maan. Door dit lied wordt iedereen aangemoedigd om niet op te geven en vooral door te gaan. Ook al val je, sta weer op, je kunt het!
Quiryn werd nog verwend met een paar cadeaus. Een Donald Duck pocket om lekker te ontspannen en een boek om flink mee aan de slag te gaan. Dat is ook een stripboek, maar al puzzelend en kiezend baan je je een weg kriskras door het boek en heb je invloed op de loop van het verhaal. Net als in het echte leven. Het voordeel van dit boek is dat je opnieuw kunt beginnen als het niet loopt zoals gehoopt. Het doel van het boek is om een goedlopend pretpark te bouwen, het heet niet voor niets: “Adventure by book: Jouw pretpark” van 999 games.
Een dienst vol muziek kun je niet anders afsluiten dan met een gezongen Onze Vader en If you’re happy and you know it.
Na de dienst was het heerlijk vertoeven in de kerktuin. Eerst met een bakje koffie en daarna voor alle kinderen en hun ouders en de begeleiding van de kinderen een lekkere barbecue. Ontzettend leuk was dat daar meteen ook ontmoetingen plaatshadden met een nieuwe lichting ouders met kleine kinderen.
Deze overstapviering zal dus zeker niet de laatste zijn!

terug