Kerkdienst Akersloot

datum en tijdstip 10-12-2023 om 10.00 uur

Dielofslaantje 4

meer details

Onderweg naar Kerstmis

datum en tijdstip 10-12-2023 om 15.30 uur
meer details

 
Collectes december 2023

Diverse doelen. meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 

dinsdag 23 januari 2018

Kernverhalenreis door de Bijbel

Datum: 
 dinsdag 23 januari 2018
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Jeugdhuis Uitgeest

Tijdstip: 20.00 uur (of 10.00 uur)
Abraham, Ruth, Jeremia en Jezus; schepping, uittocht en ballingschap… Hoofdrolspelers en kernverhalen. Verhalen die diep gaan, een grote geschiedenis hebben en nog steeds invloed hebben op onze cultuur. Wat is er dan mooier om de verhalen te (her)lezen en je helemaal onder te laten dompelen in de verhaalwereld? Dat gaan we doen, met wat literaire methodes, achtergrondinformatie èn de fictieve, prachtige kaarten van de Atlas van het Bijbelse Continent, waar je wel naar kunt blijven kijken. De bijeenkomsten zijn open voor iedereen die de Bijbelverhalen met een frisse blik wil lezen: voor degenen die op een literaire, ongedwongen manier willen kennismaken met de Bijbel, èn voor mensen die zó vertrouwd zijn met de verhalen dat ze wel benieuwd zijn naar een andere invalshoek. Voorkennis is niet nodig, alleen een flinke dosis nieuwsgierigheid.
Bij wijze van experiment kun je voor de eerste bijeenkomst kiezen tussen twee tijden: ’s Morgens om 10.00 uur met koffie, thee en een koekje, of ’s avonds om 20.00 uur met na afloop een borrel. Beide bijeenkomsten beginnen ook bij… “het begin”. Op grond van de belangstelling bij dit experiment zal ik de volgende data plannen.
Aanmelden kan via dominee@kerkuitgeestakersloot.nl of 06 48 41 37 96. Ook als je geïnteresseerd bent, maar deze eerste bijeenkomst niet kunt komen, laat het weten! Dan neem ik dat mee in het plannen van de volgende data.

terug