Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 21-10-2018 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 25-10-2018 om 20:00 uur
meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 29-10-2018 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte 14 oktober

Rohingya vluchtelingen... meer

 
 
zo 14 okt 2018  om 10.00 uur
Voorganger: Mw. Th. Bos
Kerkdienst Uitgeest
Organist: Hr. Veltkamp

Dienst in het kader van het werelddiakonaat.

14 oktober is de Zondag van het werelddiakonaat met als thema: leven van de visserij in Nepal. De grond in de bergachtige Rukum-regio in het westen van Nepal is arm. Landbouw is moeilijk en levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. Door het voedseltekort is 35%van de kinderen onder de vijf jaar chronisch ondervoed. In deze regio ligt een groot meer, dat heel geschikt is voor het kweken van vis. Dankzij de verkoop vis op de lokale markt krijgen de boeren meer inkomsten. Samen met partnerorganisatie UMN (United Mission Nepal) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer. UMN traint de bevolking rond het meer in de beste en meest duurzame manier van vis kweken en ondersteunt hen bij het verbouwen van groente en fruit tijdens de maanden dat landbouw mogelijk is.

Ook dit jaar staat er weer een stand van de Wereldwinkel achter in de kerk, met mooie produkten uit Nepal. We zijn hier erg blij mee, want het was niet vanzelfsprekend: de wereldwinkel Heemskerk heeft in de zomer haar deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben we de wereldwinkel van Krommenie bereid gevonden samen een stand in te richten. Naast het vertrouwde gezicht van Hennie Kraal zult u ook mevrouw Gerda uit Krommenie aantreffen.

Leuk om te vertellen is, dat de kinderen in de kindernevendienst die ochtend het vluchtelingenspel gaan spelen: al een spel uit de jaren 90, maar het onderwerp blijft helaas actueel en het lijkt wel actueler dan ooit.

Voor de collecte zie de linkerkolom op uw beeldscherm.
Na afloop is er koffie en thee.

terug