Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 23-06-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 25-06-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte juni

Stichting Jarige Job meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Inzameling oud papier (Postmastichting) Inzameling oud papier (Postmastichting)

De Postma-stichting, zorgt ervoor dat er gelden beschikbaar zijn om de kerkgebouwen te onderhouden.
De stichting is al meer dan 50 jaar actief en bestaat uit een groot aantal vrijwilligers dat helpt bij de oud papierinzameling. Deze inzameling vindt elke zaterdag plaats van 9.00 uur tot 12.00 uur bij de container achter de apotheek op de Prinses Irenelaan in Uitgeest.
Niet alle medewerkers zijn lid van de protestantse kerk, maar wel ondersteunen ze de doelstelling van de stichting, te weten: “het beheren van een vermogen waaruit kan worden bijgedragen aan de instandhouding van de gebouwen van de protestantse kerk in Uitgeest en Akersloot”
Meest recent voorbeeld is de verbouwing van de ingangshal van de dorpskerk in Uitgeest.

De werkzaamheden bestaan uit het aanpakken en opstapelen van het oud-papier en/of karton wat door ongeveer de helft van de Uitgeester bevolking wordt gebracht. De vrijwilligers zijn ingedeeld in groepjes van drie, een sleutelhouder die de container om ca. 8.00 uur opent, en twee medewerkers (m/v) die om ca. 9.00 uur aantreden. Er is altijd plaats voor nieuwe medewerkers, zowel mannen als vrouwen. En… hoe meer vrijwilligers, hoe  minder vaak men per jaar aan de beurt is. Een keer per jaar wordt aan de vrijwilligers een gezellige middag aangeboden en daar wordt ook de jaaropbrengst bekend gemaakt.

Er wordt ieder kwartaal een rooster gemaakt. 
coördinator:  Ab Wiersma, tel. 0251-313037
email: ab.wiersma@wxs.nl


 

terug