Kerkdienst in Akersloot.

datum en tijdstip 24-03-2019 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

Klankbord

datum en tijdstip 26-03-2019 om
meer details

Houdt het nou nooit een keer op?

datum en tijdstip 04-04-2019 om 20.00 uur
meer details

 
Collecten 40 dagen tijd

meer

 
 
Inzamelen mobieltjes, cartridges enz. Inzamelen mobieltjes, cartridges enz.

Wij als diaconie hebben besloten om mee te doen aan de inzameling van oude mobiele telefoons (zonder simkaart en oplader) en lege cartridges. Achterin de kerk van Uitgeest staat de inzamelbox. Het goede doel waar we voor hebben gekozen is Dorcas hulp Nederland.

Dorcas hulp Nederland


Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers, ondernemers en donateurs steunen de 166 projecten die Dorcas in totaal 17 landen uitvoert. In deze projecten werkt Dorcas samen met meer dan 70 lokale kerken en partnerorganisaties.

Dorcas biedt drie vormen van hulp en ontwikkeling:


Duurzame ontwikkeling
Dorcas helpt mensen hun levensomstandigheden te verbeteren met langlopende projecten op het gebied van werk en inkomen, landbouw, water, hygiëne en gezondheid. Mensen komen zo uit de armoedespiraal, versterken hun positie in de samenleving en worden zelfredzaam.
Sociale zorg
Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan. Ouderen, kinderen, chronisch zieken, gevangenen, mensen met een beperking – Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.
Rampenmanagement
Wereldwijd staat Dorcas mensen bij die in risicogebieden leven of getroffen zijn door een ramp. Bij een dreigende noodsituatie helpt Dorcas met preventieve maatregelen en voorbereiding. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt de wederopbouw.

Om Dorcas Nederland financieel te kunnen ondersteunen hebben wij een structureel donatieprogramma/ strategisch partnership opgezet.

Uw lege cartridges en/of gebruikte mobieltjes inleveren
Dorcas heeft inzameldepots in het hele land. U kunt daar uw cartridges en mobieltje(s) (zonder simkaart en oplader) inleveren. Vind een depot bij u in de buurt via Mijn regio. Geen Dorcas inzamelpunt gevonden bij u in de buurt? Klik hier voor een totaal overzicht van Eeko inzamelpunten. Als u uw cartridges en mobiele telefoons verpakt in een envelop, plastic tas of zakje, waarop u duidelijk Dorcas Hulp vermeldt, dan mag u deze ook daar inleveren. De opbrengst komt ten goede aan Dorcas Hulp.

Heeft u als bedrijf/organisatie of als particulier een grote partij mobiele telefoons beschikbaar (minimaal 20 stuks)? Neemt u dan contact op met het Eeko Collection Centre, tel. 0570 858570, dan kunt u een afspraak maken zodat de cartridges en mobieltjes bij u worden opgehaald.

Met de opbrengst van deze actie steunt Dorcas projecten in Oost-Europa en Afrika. Dankzij de opbrengst kan Dorcas het verschil maken in levens van veel mensen die leven in armoede. Helpt u mee?

 

terug