kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 24-10-2021 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Lucht je hart

datum en tijdstip 27-10-2021 om 16.00 uur
meer details

 
Collecte oktober 2021

Stichting Woongroep Uitgeest meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Gesprekskringen en cursussen Gesprekskringen en cursussen

Op het ogenblik zijn de volgende gesprekskringen en cursussen:


'BijbelBende'

Er gaat een nieuwe groep Bijbelbende van start. We gaan dit seizoen aan de slag met het prachtige verhalenboek “Wat geloof jij eigenlijk?” van Karel Eykman. Het begint met: ‘Jij gelooft ergens in. Iederéén gelooft ergens in, tenzij hij een heel saai iemand is. En dat ben jij niet.’ Dat belooft een aantal avonden waarop het een gezellige bende wordt met spelletjes, doordenkvragen en
verhalen. Alle kinderen uit groep 7 en 8 zijn van harte welkom. Het gaat om drie woensdagavonden in het Jeugdhuis in Uitgeest: 27 oktober, 3 november en 10 november, steeds van
19.30-20.45 uur. En we sluiten de reeks af met het spannende spel Sirkelslag, op vrijdagavond 19 november. Dus ken je nog iemand die dit leuk vindt (een (klein)kind, een buurjongetje, een vriendinnetje van…); er is nog plek, dus meld je aan. We zien je graag vanaf woensdag 27 oktober!
Lisanne Stark en ds. Evelien Plaisier (06 48413796)


'Jong en ouder'

Jong en Ouder is een gespreksgroep van veertigers en vijftigers. In hun drukke agenda vinden ze elk jaar toch weer een paar gaatjes en slepen ze zich over de drempel van het jeugdhuis aan de Castricummerweg. En altijd geldt weer dat ze blij zijn dat ze deze avond niet op de bank zijn geploft, want ze zijn een avond ècht met elkaar in gesprek geweest. Er komen allerlei thema’s voorbij: dilemma’s op het werk, duurzaamheid, rust vinden... Maar eigenlijk maakt het thema nog niet eens zoveel uit: je hebt gesprekken die je anders niet zo snel hebt. Er is tijd om door te vragen, te verdiepen. En wie vreest voor alleen maar serieuze gezichten: er wordt genoeg gelachen, en bij de borrel aan het einde van de avond komen de leuke anekdotes sowieso op tafel. We vinden het altijd leuk om weer een nieuwe gesprekspartner te ontvangen (en wellicht ten overvloede: je hoeft hiervoor echt geen lid van de kerk te zijn). De data worden geprikt met een datumprikker. Wil je het wel een keer meemaken? Neem dan contact op met ds. Evelien Plaisier, 06-48413796.

'Kring Diepgang'

De Kring is weer gestart op 7 oktober 2021. De data kunt u vinden in de agenda.

Deze winter zullen we het boek: "De meeste mensen deugen" van Rutger Bregman lezen. De voorbereiding voor het gesprek wordt telkens door leden van de kring gedaan, voor wie dat wil.
We willen weer in het Jeugdhuis samen komen op 4 november en 2 december. Er is een CO2 meter aangekocht voor het Jeugdhuis zodat de luchtkwaliteit gemeten kan worden en op tijd verse lucht toegelaten kan worden. Na deze 2 avonden beslissen we of we in het Jeugdhuis blijven samenkomen.

Wilt u mee doen, dan graag opgeven bij Corrie of Arie de Bruijn
telefoon: 0251-311459; email: ari.debruijn@planet.nl

 

'Geloof en Leven'

Nu de coronaregels versoepeld zijn, zijn we weer gestart met onze gespreksgroep ‘Geloof en Leven’ op onze vertrouwde plek in het jeugdhuis.
De data kunt u vinden in de agenda.
Informatie bij Nel Reijners of Maaike Wattel.


Gespreksgroep Klankbord

Klankbord is een gespreksgroep van rond-de-dertigers die elkaar ongeveer eens in de zes weken ontmoeten. De twee delen van de naam klank-bord zijn even belangrijk: er wordt gepraat èn gegeten. Dat geeft een leuke combinatie van ontspanning en verdieping. De gesprekken hebben ze soms rond Bijbelteksten, andere keren rond een thema dat iemand aandraagt. Ze zijn allemaal heel verschillend, geloven is niet vanzelfsprekend en juist dat maakt de gesprekken interessant. En soms gooien ze het over een hele andere boeg, doen iets creatiefs, of spelen een spel. Kom gerust eens kijken! Data bepalen we met elkaar. Voor meer informatie: bel of app even naar ds. Evelien Plaisier (06 484 137 96).
 

terug