Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Roze viering

datum en tijdstip 02-06-2024 om 16.00 uur
meer details

 
Collecte juni

Stichting Jarige Job meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 

vrijdag 15 april 2016

Dichter bij muziek

Datum: 
 vrijdag 15 april 2016
Tijdstip: 
 20.00 uur
Locatie: 
 St. Jacobuskerk, Akersloot

Dichter bij muziek
 

Het Oecumenisch Beraad Akersloot organiseert een bijzondere avond voor alle liefhebbers van poëzie en muziek op vrijdag 15 april a.s. om 20.00 uur in de RK Kerk St. Jacobus major te Akersloot.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. De toegang is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
 
Hans Bouma, theoloog en dichter, vertelt het verhaal van ‘De vrouw in de tuin’ en laat ons genieten van zijn poëzie.
Hans Kelder, organist in de protestantse kerk, zorgt voor muzikale omlijsting op de piano.

 
 De vrouw in de tuin

Het is een vrouw die wel zeer tot de verbeelding spreekt. Er werden romans aan haar gewijd.
We komen haar tegen in cantates en opera’s, musicals en films en tot hoeveel gedichten inspireerde zij ook. Maria Magdalena.
 
Wie is ze, deze vrouw? En wat heeft ze ons te zeggen? Zich inlevend, zo empathisch mogelijk, laat Hans Bouma Maria Magdalena zelf aan het woord. Wij ontmoeten haar in de tuin van de opstanding. Dáár, in dat veelzeggende milieu, vertelt ze haar verhaal: Vrouw in de tuin. Een even spannend als bevrijdend verhaal waaraan pianist Hans Kelder muzikaal deelneemt.
 
Het verhaal van Maria Magdalena wordt ingeleid door de poëtisch-muzikale collage Vaste voet aan grond. Na de pauze volgt de collage Zoon der schepping (Jezus bij het Meer van Galilea). Bij deze collages zorgt Hans Kelder voor een muzikale stroom waarop Hans Bouma als papieren bootjes zijn verzen legt. Bootjes op weg naar de diepzee van een mensenziel.
 
Er is een boekentafel met uitgaven van Hans Bouma. Hier kunt u hem in de pauze en na afloop ook spreken. De auteur is bereid boeken en bundels te signeren.

 
 

terug