Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 21-07-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 23-07-2024 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte juli

Flying Doctors meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Collecte juli Collecte juli

In de maand juli collecteren we voor de Flying Doctors, AMREF
Amref Flying Doctors zet zich in voor een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede. Nog steeds vliegen de Afrikaanse artsen naar afgelegen gebieden om zorg te verlenen, maar vandaag de dag doen ze veel meer. Amref Health Africa, de moederorganisatie, is uitgegroeid tot de grootste gezondheidsorganisatie van dat continent. Met kantoren in acht Afrikaanse landen worden de meeste landen in het oosten en zuiden bereikt. Het hoofdkantoor staat in Kenia. Veranderingen die blijvend zijn, komen van binnenuit tot stand. Bij alles wat ze doen, gaan ze uit van de behoefte en kracht van de Afrikaanse bevolking zelf. Samen met hen zoeken ze naar praktische oplossingen die zij zelf kunnen uitvoeren en voortzetten. Zo kunnen zij op eigen kracht hun leven gezonder maken en zich ontworstelen uit armoede. De Doctors zetten zich vooral in voor de gezondheid van Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen. Want als zij gezond zijn en blijven, kunnen ze werken en een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin. Denk hierbij aan:
  • Het stoppen van schadelijke praktijken zoals kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis en tienerzwangerschappen zodat meisjes hun school af kunnen maken. 
  • Jonge vrouwen leren wat hun rechten zijn en hoe ze hiervoor kunnen opkomen.
  • Goed zorg geven aan vrouwen, waaronder begeleiding van een verloskundige tijdens zwangerschap en bevaling. 
Amref werkt aan een gezond en sterk Afrika. Dat doen ze met bijna 100.000 donateurs en met bedrijven die achter hun missie staan. Ook sluiten ze partnerschappen met overheden en instellingen die hun missie ondersteunen. 

Rekeningnummer van de diaconie: NL88 RABO 0363 4631 94 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot ovv het gewenste doel.
 
terug