Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 21-08-2022 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 23-08-2022 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte augustus 2022

De Regenboog Groep meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Collecte juli 2022 Collecte juli 2022

De collecte van juli 2022 is voor het Kinderfonds Mama’s.
De MAMAS zijn sterke Zuid-Afrikaanse vrouwen die niet kunnen aanzien hoe kinderen lijden onder armoede. Zij kijken niet weg maar komen in actie.
De wereld bevindt zich in een grote crisis. Vooral de meest kwetsbare kinderen krijgen de hardste klappen. Ook in Zuid-Afrika. Door de stijgende prijzen is zelfs een bordje pap onbetaalbaar geworden. Miljoenen kinderen als Nandi gaan dagelijks met honger naar bed. Gelukkig zijn er de MAMAS. Zij staan op voor kinderen als Nandi. De MAMAS zorgen niet alleen voor scholing, veiligheid en liefdevolle aandacht, maar leggen ook moestuinen aan bij kwetsbare gezinnen thuis.
De MAMAS hebben vorig jaar met veel succes duizenden moestuinen aangelegd bij kwetsbare gezinnen thuis. Een moestuin is een duurzame oplossing om honger te bestrijden. Daarom willen de MAMAS nog meer moestuinen aanleggen; in de overvolle townships of op het platteland.
Nomawethu , een vrouw van 46 jaar, vertelt:
“Ik werk twee dagen in de week als schoonmaakhulp, maar het geld dat ik daarmee verdien is niet genoeg voor ons vieren. Daarom ben ik zo blij met de moestuin die de MAMAS samen met ons hebben aangelegd. We hoeven nu geen honger meer te lijden. We produceren genoeg groenten voor onszelf, en ik heb zelfs al wat spinazie aan mijn familie gegeven én wat kunnen verkopen.”


Rekeningnummer van de diaconie: NL88RABO 0363463194 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot ovv het gewenste doel.
 
terug