Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 04-06-2023 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Gesprekskring 'Geloof en leven'

datum en tijdstip 05-06-2023 om 10.00 uur
meer details

 
Collecte juni 2023

het Bartimeusfonds meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
Collecte september 2021 Collecte september 2021
Stichting Hulp voor Nubra

De doelstelling van deze stichting is het financieel ondersteunen van de LSF van dokter Rigzin Tundup, om de bouw van een medisch centrum te kunnen voltooien en medische hulp te kunnen bieden waar nodig is in Nubra en Ladakh.

Dokter Rigzin Tondup biedt onder vaak barre omstandigheden medische hulp aan de bergbewoners en nomaden in Ladakh, het Indiase deel van Tibet in de Himalaya, een van de meest onherbergzame gebieden ter wereld.

In de eerste week van februari 2021 heeft de Lharje Sorig Foundation een medisch kamp in de Yarma regio succesvol afgerond. De Yarma regio is een district in Nubra dat ook wel de Upper Siachen Belt wordt genoemd. Het gebied ligt dicht bij de Siachen gletsjer dat de grens vormt met Pakistan. De Siachen gletsjer is het hoogst gelegen militair gebied op een hoogte van 6500 meter waar de Indiase en de Pakistaanse militairen tegenover elkaar staan. Op wat schermutselingen na sterven er jaarlijks meer militairen door hoogte ziekte en bevriezingen dan door militaire acties.

De bewoners van de Yarma regio zijn over het algemeen boeren die gerst, tarwe, aardappelen, kool en fruit – zoals abrikozen en appels – verbouwen. De aanwezigheid van veel militairen in dit gebied zorgt voor een welkom extra inkomen voor de bevolking. Aan de militairen wordt veel groente en fruit verkocht welke door de lokale dragers naar de hoogste kampen boven de 6000 meter wordt vervoerd. Tevens voelen de bewoners van deze regio zich veilig door de aanwezigheid van zoveel militairen dicht bij de Pakistaanse grens.

De Lharje Sorig Foundation heeft zeven dorpen voor medische hulp bezocht in de Yarma regio welke is gelegen aan het einde in het Nubra dal. In totaal zijn er 235 patiënten geconsulteerd en van medicijnen, mondkapjes, handschoenen en hand gel voorzien. Zelfs in dit afgelegen gebied is het Corona virus doorgedrongen. 

De uitvoering van projecten loopt vertraging door de Corona pandemie op! Het aantal patiënten met Corona heeft zich in heel India met een sneltreinvaart vermeerderd. De jaarlijkse komst van gastarbeiders uit Bihar en Nepal komt niet op gang door de volledige lock down. Deze arbeiders zijn nodig om de werkzaamheden aan het medisch centrum uit te voeren. 

Op 19 september is de collecte voor het vredeswerk


Rekeningnummer van de diaconie: NL88RABO 0363463194 tnv Diaconie Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot ovv het gewenste doel.
 
terug