Oecumenische Viering in RK kerk Akersloot.

datum en tijdstip 20-09-2020 om 10.00 uur

Kerklaan 37 Akersloot

meer details

 
Kerkdienst beluisteren

 
Collecte 20 sept.

Pax meer

 
 
Collecte juni Collecte juni
Sinds 2018 is onze gemeente aangesloten bij de organisatie: WijdeKerk.
WijdeKerk bestaat sinds 2016 en is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+’er of nauw betrokken bij LHBT+’ers. Zij willen de kerk tot een gemeenschap maken waar een ieder, ongeacht zijn of haar geaardheid zich veilig kan voelen. Helaas is dat nog niet in elke Kerk in Nederland mogelijk. 
Ieder mens is voor God gelijk, dus geen hokjes, en de kerk hoort daarin een belangrijke plaats in te nemen, door de deuren voor alle mensen open te zetten en iedereen hartelijk welkom te heten. Zoals op de website van WijdeKerk staat: Het is niet aan ons om te oordelen, maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden. Het is schrijnend om te lezen, dat veel christelijk LHBT’ers noodgedwongen op zoek moeten naar een andere gemeente, omdat zij zich in hun eigen gemeente niet (meer) veilig en thuis voelen. Inmiddels zijn er al meer als 500 kerken, over het hele land, bij WijdeKerk aangesloten. Een diversiteit aan kerken variërend van Oud-Katholiek tot Christelijk Gereformeerd en Evangelisch.
WijdeKerk krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften om hun werk te kunnen doen. Op de website www.wijdekerk vindt u veel meer informatie over WijdeKerk.

 
terug