Luister kerkdienst Pinksteren

datum en tijdstip 31-05-2020 om 10.00 uur
Meeluisteren naar de kerkdienst vanuit de Dorpskerk in Wijk aan Zee. meer details

Klankbord

datum en tijdstip 02-06-2020 om 18:30
meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 02-06-2020 om gaat niet door vanwege het coronavirus
meer details

 
Collecte mei

de Mama’s meer

 
 
Collecte september Collecte september
De maand collecte van september (behalve 22 september) gaat naar War Child

We kennen allemaal wel de slogan: Je kunt een kind wel uit de oorlog halen maar hoe haal je de oorlog uit een kind Miljoenen kinderen groeien op in een oorlog.  Ze worden geconfronteerd met geweld, verlies en verwoesting. Kinderen die een oorlog meemaken kunnen zich niet op een normale manier ontwikkelen. De missie van War Child is “Een oorlogskind helpen de toekomst te veranderen”. War Child helpt om de kinderen te beschermen tegen gewapende conflicten, uitbuiting en geweld. Ze helpen om de psychologische en sociale ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Ze organiseren onderwijs en ze zorgen ervoor dat de kinderen gehoord worden zodat hun stem meetelt. Kinderen horen niet thuis in de oorlog.

WAR CHILD’S MISSIE: DE KRACHT VAN KINDEREN
War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren, hoezeer ze ook zijn beschadigd door oorlog. Kracht om de impact van hun ervaringen te overwinnen. Kracht om hun eigen toekomst en die van hun omgeving positief te beïnvloeden. De programma’s van War Child helpen oorlogskinderen die kracht te ontwikkelen. Zodat ze later, ook bij mogelijk nieuwe conflicten sterker staan.
De beproefde programma’s van War Child gaan uit van creatieve methodes en eigen actieve inbreng van de kinderen en hun sociale omgeving. Muziek, toneel, sport, als wapens tegen angst, somberheid en agressie. Onderling vertrouwen opbouwen. Een stem geven en krijgen. Sociale structuren versterken. Samen de omgeving creëren die de rechten van het kind respecteert. Met ouders, scholen, lokale leiders. Maar vooral: met de kinderen zelf.

WAR CHILD’S VISIE: EEN TOEKOMST IN VREDE
Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber. Angstig. Agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn.
Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zich op een gezonde manier te ontwikkelen, in een veilige omgeving. Te worden wie ze willen zijn. Kinderen die opgroeien tot evenwichtige volwassenen, zijn later beter in staat conflicten te voorkomen of op te lossen. Die generatie vormt de hoeksteen van een toekomst in vrede. Die generatie heeft vrienden nodig.
terug