Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 09-08-2020 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

 
Kerkdienst beluisteren

 
Collecte augustus

De Regenboog Groep meer

 
 
Collecte mei Collecte mei
Op 28 april en gedurende de maand mei collecteren wij voor WijdeKerk.

Sinds 2018 is onze gemeente aangesloten bij de organisatie WijdeKerk.
WijdeKerk bestaat sinds 2016 en is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT’er (lesbisch, homo, bi of transgender) of nauw betrokken bij LHBT’ers. Zij willen JIJ en IK, U en IK verbinden tot WIJ, ongeacht de diversiteit aan geaardheden binnen de mensheid. Helaas is dat nog niet in elke Kerk in Nederland mogelijk. 
Ieder mens is voor God gelijk, dus geen hokjes, en de kerk hoort daarin een belangrijke plaats in te nemen, door de deuren voor alle mensen open te zetten en iedereen hartelijk welkom te heten. Zoals op de website van WijdeKerk staat: Het is niet aan ons om te oordelen, maar om, in navolging van Jezus Christus, elkaar in liefde te aanvaarden.
Het is schrijnend om te lezen, dat veel christelijk LHBT’ers noodgedwongen op zoek moeten naar een andere gemeente, omdat zij zich in hun eigen gemeente niet (meer) veilig en thuis voelen. 
WijdeKerk krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften om hun werk te kunnen doen. Vandaar, dat wij 28 april en de maand mei voor WijdeKerk willen collecteren.

(Per ongeluk staat er in Samen Onderweg een ander collectedoel voor de maand mei genoemd.)
terug