Koffie uurtje

datum en tijdstip 25-02-2020 om 10:00 uur
meer details

Zincafé Kogerkerk

datum en tijdstip 28-02-2020 om 20:00 uur
meer details

Kerk in Akersloot.

datum en tijdstip 01-03-2020 om 10.00 uur

het Dielofslaantje 4

meer details

workshop Paasproject

datum en tijdstip 03-03-2020 om 13:30 uur
meer details

Klankbord

datum en tijdstip 03-03-2020 om 18:30
meer details

 
Collecte februari

Leger des Heils. meer

 
Collecte 1 maart

De Bijbel in de Golfstaten meer

 
 
Collecte november Collecte november
De collecte van november gaat naar Stichting Woongroep Uitgeest de Brug.

In 2009 hebben Peter en Alie de Reus het initiatief genomen om een woongroep te starten voor jongeren met autisme. Het doel was om de jongeren zelfstandig te laten wonen met professionele begeleiding waar nodig. Uitgangspunt was om de jongeren samen sterker in de maatschappij te laten staan. In 2013 zijn de jongeren in de Brug komen wonen.
Het is voor de ouder een goed gevoel dat je kind op zijn plek is in een beschermde omgeving, maar toch op zichzelf wonend. Uitgeest is een prima plek voor een woongroep. Er zijn goede contacten met de naaste en buren on ook de gemeente Uitgeest is enthousiast en meedenkend met de woongroep.
De jongeren beginnen steeds meer hun plek te vinden in de De Brug. In de gemeenschappelijke ruimte vindt iedereen warmte, lekker eten en gezelligheid.
Het team van het SIG, verantwoordelijk voor de begeleiding van de jongeren wordt gewaardeerd door bewoners en ouders. De vrijwilligers rondom De Brug hebben ook het afgelopen jaar een belangrijke rol gespeeld in het functioneren van de woongroep. Meet en Eat kookt met en voor de bewoners en een vrijwilligster verzorgt de plantenkas in de gemeenschappelijke binnentuin.
Deze voorzieningen blijven natuurlijk in de jaarlijkse exploitatie veel geld kosten, die SWU (Stichting Woongroep Uitgeest), maar ook de jongeren zelf moeilijk kunnen opbrengen.
Voor de huur hiervan, de energiekosten e.d. (€ 18.500) en voor het organiseren van de workshops en andere activiteiten (€ 3.500) in totaal dus € 22.000,  zoekt de SWU maatschappelijk betrokken particulieren en bedrijven, die eraan willen bijdragen dat deze jongeren de komende jaren kunnen rekenen op een stevige financiële basis.
terug