Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 23-12-2018 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Herdertjestocht

datum en tijdstip 23-12-2018 om in de avond
meer details

Kring Diepgang

datum en tijdstip 10-01-2019 om 20:00 uur
meer details

 
Collecte kerstdiensten

Solidaridad en Kinderen in de knel meer

 
Collecte zondagen in december

Stem in de stad Haarlem meer

 
 
Collecte 14 oktober Collecte 14 oktober

Collecte doel ZWO dienst 14 oktober : Leven van vis en ecotoerisme in Nepal

De grond in de bergachtige Rukum-regio in het westen van Nepal is arm. Landbouw is moeilijk en levert maar voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. In de overige maanden is er gebrek aan voldoende eten. Vooral kinderen zijn het slachtoffer. 35% van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed.
In de Rukum-regio ligt een groot meer, dat heel geschikt is voor het kweken van vis. Deze vis wordt verkocht op de lokale markt. Samen met United Mission Nepal (UMN) helpt Kerk in Actie de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, geeft advies over watermanagement tijdens bijvoorbeeld het regenseizoen is en over de verkoop van de vis.
De UMN geeft trainingen aan de bevolking rond het meer om op de beste en meest duurzame manier vissen te kweken. Daarnaast ondersteunt UMN hen ook bij het verbouwen van groente en fruit tijdens de maanden dat landbouw wel mogelijk is. Ze trainen mensen om hun eigen bedrijf op te zetten. Zo zijn in de afgelopen jaren mensen begonnen met het opzetten van een geiten- en een groentebedrijf. Dankzij de ondersteuning op het gebied van landbouw, visserij en toerisme, stijgen de inkomsten en kunnen 1600 mensen het hele jaar door voldoende voedsel kopen.
Kosten:
Een vissersboot kost € 5.000, -
Een training kost € 2.500, -

terug