Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 26-08-2018 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

 
 
collecte 11 feb. collecte 11 feb.

Op 11 februari collecteren we voor de stichting “Samen spelen”.

De Stichting Samen Spelen is opgericht in augustus 1997 met als doel om spelactiviteiten te organiseren en uit te voeren voor zieke en gehandicapte kinderen. Tot de doelgroep behoren ook kinderen die mishandeld zijn, uit huis geplaatst of op een of andere wijze in een medisch kindertehuis terecht zijn gekomen.
Daarnaast spelen de leden van de stichting ook voor volwassen verstandelijk gehandicapte mensen (van 18-80) die feitelijk het verstandelijk niveau hebben van 4-7 jaar.
De achterliggende basisgedachte is om zieke kinderen ontspanning en vertier te brengen met de stellige overtuiging dat lachen en een positieve instelling bevorderlijk zijn voor genezing en voor lichamelijk welzijn. Nu kunnen gehandicapte kinderen niet meer genezen worden en zijn mishandelde kinderen niet lichamelijk ziek, maar wel komen deze kinderen even uit hun dagelijkse (niet altijd rooskleurige) sleur en worden ze meegenomen in een spel, waarin ze zelf een rol kunnen spelen.
De kinderspelen worden geheel kosteloos uitgevoerd. Bovendien krijgen de kinderen bij elk spel een leuk presentje. Dit is mogelijk doordat de opbrengsten van de spelen voor volwassenen gebruikt worden om de kosten te dekken van de kinderspelen.
Hoewel de Stichting Samen Spelen haar activiteiten voor de kinderen geheel kosteloos verzorgt, moet de Stichting zelf deze kosten wel dragen.
Dit zijn kosten van kostuums, schmink, cadeaus voor de kinderen, reiskosten, administratiekosten, etc.
De Stichting is daarom voor de financiering van haar activiteiten mede afhankelijk van de vrijwillige bijdragen in geld en diensten of goederen.
Meer informatie op de website van de stichting. Als u op de website bij spelers kijkt zult u waarschijnlijk bekenden uit de gemeente herkennen.

terug