Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 02-06-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Roze viering

datum en tijdstip 02-06-2024 om 16.00 uur
meer details

 
Kerkdienst beluisteren

 
 

vrijdag 29 oktober 2021

Zincafé Kogerkerk

Datum: 
 vrijdag 29 oktober 2021
Tijdstip: 
 20.00 uur
Locatie: 
 Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan
Prijs: 
 collecte na afloop

Thema: ”Denkers en Doeners”
Ook het Zincafé kan weer van start. Op 29 oktober 2021 is Ranfar Kouwijzer aan het woord. Hij is predikant-directeur van de Pauluskerk in hartje Rotterdam. De Pauluskerk is bij uitstek een plek waar barmhartigheid in de praktijk wordt gebracht.
In de afgelopen jaren hebben we in de Zincafé’s veel nagedacht en gepraat over allerlei maatschappelijke vraagstukken en hebben we ons de vraag gesteld of en zo ja, welke rol het bijbelse verhaal speelt bij onze opvattingen over die vraagstukken. Nu komt iemand aan het woord die werkt op een plek waar dagelijks gestalte wordt gegeven aan concrete consequenties van dat bijbelse verhaal. In een interview, kort nadat hij zijn werk in de Pauluskerk was begonnen, zei Ranfar Kouwijzer: ‘De Pauluskerk heeft een boodschap voor de samenleving: ellende kan jou ook overkomen - degene die op straat ligt is er ten diepste net zo eentje als jij. Zorg een beetje voor elkaar, daar word je niet minder van.’
Het motto van de Pauluskerk is: ‘Overwin het kwade door het goede’. Het doet denken aan een andere spreuk, die in Rotterdam te zien is aan een gevel boven De Blaak: ‘alles van waarde is weerloos’.
De Pauluskerk is een open geloofsgemeenschap en biedt een vangnet voor de meest kwetsbare mensen in de stad: o.a. ongedocumenteerden en daklozen. Er zijn maaltijden, er is een medische dienst voor onverzekerden en nog veel meer. Ook wordt vanuit de Pauluskerk maatschappelijke actie gevoerd met als doel de structuren te veranderen die mensen marginaliseren en klein houden.
Ranfar Kouwijzer zal ons nog veel meer vertellen over de Pauluskerk. Hij geeft ook een inkijkje in zijn eigen motivatie voor dit werk en gaat in op de beperkingen die de praktische mogelijkheden met zich mee brengen. En hoe zit het met ‘eigen verantwoordelijkheid’ en ‘hulp vragen en krijgen'?
Op https://www.pauluskerkrotterdam.nl  is meer informatie te vinden over het werk in de Pauluskerk.
Na de inleiding van Ranfar Kouwijzer is er gelegenheid voor vragen en gesprek. Gastheer is zoals gebruikelijk Jaap van Kampen.
Het Zincafé vindt plaats in de Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan en begint om 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om nog iets blijven drinken.
Bij de ingang zal naar het Coronatoegangsbewijs gevraagd worden. De toegang is vrij en na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Nadere informatie bij: Anneke Röhling: tel. 06-54716988.

 

terug