Luister en meekijk kerkdienst

datum en tijdstip 07-06-2020 om 10.00 uur
Meeluisteren naar de kerkdienst vanuit de Vredesvorstkerk in Beverwijk of meekijken via You Tube.
 meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 09-06-2020 om gaat niet door vanwege het coronavirus
meer details

Inloopochtend

datum en tijdstip 11-06-2020 om gaat niet door vanwege het coronavirus
meer details

 
Collecte juni

WijdeKerk meer

 
 

za 18 mei 2019

Oecumenisch Uitje

Tijdstip: 
 8.45 uur  - 16.30 uur

Zaterdag 18 mei bent u uitgenodigd mee te gaan naar Haarlem binnen het kader van het zogeheten ‘Oecumenisch Uitje’. We zullen een bezoek brengen aan de Nieuwe Bavo-kerk, de kathedraal van het R.K. Bisdom Haarlem – Amsterdam. Het woord kathedraal is afgeleid van kathedra, wat ‘zetel’ betekent. Het is de kerk waar de bisschop zetelt.
Deze kathedraal heeft de afgelopen jaren in de steigers gestaan en is grondig gerestaureerd, Daarnaast zijn er versieringen aangebracht die in het oorspronkelijk ontwerp waren voorzien maar door geldgebrek destijds niet uitgevoerd. En ook afbeeldingen, door hedendaagse kunstenaars hebben het interieur verfraaid. Kortom, al met al voldoende reden om deze kerk eens te bezoeken. En voor wie durft: je kunt via een tijdelijke loopbrug op bijna 60 meter hoogte van de ene toren naar de andere wandelen!
We verzamelen op station Uitgeest, om 8.45 uur. Rond 9.30 zullen we in Haarlem arriveren. Na een kop koffie volgt de rondleiding in de Bavo. Dan is het tijd om de inwendige mens te versterken en we eindigen met een korte stadswandeling. We zullen zo rond de klok van 16.00 uur de trein naar Uitgeest nemen.
Kosten per persoon € 30,-- plus de reiskosten.
Opgave, uiterlijk maandag 13 mei, per e-mail bij
Cor Blesgraaf: c.blesgraaf@kpnplanet.nl
Of Koosje Wiegman: koosje.wiegman@hetnet.nl

terug