Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 28-04-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

Koffie uurtje

datum en tijdstip 30-04-2024 om 10.00 uur
meer details

Kerkdienst Uitgeest

datum en tijdstip 05-05-2024 om 10.00 uur

Castricummerweg 2

meer details

 
Collecte april 2024

Eetproject Filah meer

 
Kerkdienst beluisteren

 
 
collecte SOS kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is een kinderontwikkelingsorganisatie, actief in 136 landen en gebieden, en onderdeel van de federatie SOS Children’s Villages International. Wereldwijd zetten ze zich structureel in voor kinderen die het risico lopen de ouderlijke zorg te verliezen en kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren.
Er is geen enkele andere organisatie die zoveel ervaring en expertise heeft in de behoeften van onze doelgroep; kennis die we hebben kunnen vergaren in de 70 jaar dat we actief zijn. We hebben verregaand inzicht in hóe we het uiteenvallen van families kunnen voorkomen en hóe we voor kinderen kunnen zorgen die er alleen voor staan. Door te luisteren naar kinderen, oprechte interesse te tonen en er ‘gewoon’ voor ze te zijn. Onze SOS moeders en medewerkers zijn getraind om trauma’s die kinderen hebben opgelopen te begrijpen en er goed mee om te gaan. We bekijken de specifieke situatie van ieder kind en zijn omgeving. Zo krijgt elk kind krijgt de steun dat het echt nodig heeft.

Missie en visie
De kindertijd is de basis voor de rest van ons leven. Daarom geven zij kinderen zonder ouders of veilig thuis zo snel mogelijk weer een liefdevolle familiebasis. Door kwetsbare familie te helpen met de zorg en bescherming van hun kinderen of door kinderen (tijdelijk) op te vangen in een (SOS) familie, opdat kinderen weer kunnen opgroeien in veiligheid, met zelfrespect, kansen en liefde. Op deze manier kan hun leven veranderen. Op een positieve manier en voor altijd. Wij zijn ervan overtuigd dat een hechte familie de enige manier is voor een kind om zich te ontwikkelen en op te groeien tot een zelfstandige volwassene.

Kind en veiligheid

Het belang van kinderen staat bij ons voorop. Altijd. Kinderen zijn kwetsbaar. Daarom zetten wij ons met hart en ziel in om hen uit onveilige situaties te halen en liefdevol op te laten groeien in een veilige familiesituatie. Het is de essentie van ons werk. Wij zetten alles op alles om kinderen in onze zorg, maar waar mogelijk ook daarbuiten, te beschermen tegen verwaarlozing, seksueel misbruik, fysiek en psychologisch geweld. Ons beleid is er actief op gericht om eventuele misstanden te voorkomen, op te sporen en te bestrijden.
Ons beleid op het gebied van kinderbescherming, integriteit en transparantie
 

Digitale kloof brengt onderwijs van miljoenen leerlingen in gevaar

In een tijd van het jaar waarin kinderen zich normaal gesproken voorbereiden om weer naar school te gaan, heeft de coronapandemie een nieuwe realiteit in het onderwijs gecreëerd. Online onderwijs. En dat betekent voor miljoenen kinderen dat ze nog verder achterop raken.
Hoewel online leren voor veel kinderen en jongeren over de hele wereld heeft gewerkt en nog altijd werkt, lopen degenen die in kwetsbare omstandigheden leven het risico nog een (gedeelte van het) schooljaar te moeten missen. Ze hebben beperkte of geen toegang tot elektriciteit en internet, of hun scholen hebben niet de capaciteit om digitaal leren aan te bieden.

Toegang tot onderwijs

Volgens de Verenigde Naties hebben ongeveer 463 miljoen van de 1,5 miljard leerlingen – meer dan 30% – de afgelopen periode geen toegang tot thuisonderwijs gehad. De problemen zijn bijzonder acuut in Sub-Sahara Afrika, waar volgens UNESCO bijna 90% van de leerlingen geen toegang heeft tot een computer en 82% thuis geen internet heeft.
“Hoewel veel kinderen wereldwijd zijn overgestapt op online leren, is de meerderheid van de kinderen in Afrika gefrustreerd en angstig. Hun ouders of opvoeders maken zich zorgen over hun toekomst”, zegt Benoit Piot, SOS Children’s Villages International Director voor West, Noord en Centraal-Afrika.
“Deze crisis”, vervolgt Piot, “heeft een reeds bestaand probleem blootgelegd. Een derde van de kinderen en jongeren wereldwijd werd al digitaal uitgesloten nog voordat de pandemie begon. Om alle kinderen de kans te geven om te leren, moet de aansluiting voor onderwijs op afstand worden verbeterd, zodat alle kinderen toegang kunnen krijgen tot educatief materiaal.

terug